3d modellering

Den bästa 3D modellering programvara 2018

Vi runda upp den bästa 3D-modellering programvara för alla utbildningsnivåer.

Om du vill skapa otroliga 3D konst, behöver du stor kompetens – och den bästa 3D modellering programvara tillgänglig för dina behov och budget. Olika människor har olika preferenser när det kommer till 3D modellering programvara: vad som är rätt för dig som nybörjare eller pro inte kanske passar en annan artist.

Men oavsett om du är en 2D artist vill upp-skicklighet i år eller en erfaren 3D pro vill uppgradera dina befintliga verktyg, det är ett program där ute som passar dig – och du hittar det i handboken.

Så hur väljer du den bästa 3D modellering programvaran för dig? Tja, finns det några viktiga faktorer att ha i åtanke. För det första, som regel kräver någon slags 3D arbete ungefär 16GB RAM eller mer. De flesta 3D program här kräver ungefär 5GB skivutrymme att installera, men du behöver ta rendering hänsyn också.

Också, om du tar din digital konst på allvar, då investerar i ett grafikkort med en snabb processor och mycket minne rekommenderas. På så sätt, du är mycket mindre sannolikt att uppleva en fördröjning vid visning av komplexa 3D-scener.

Läs vidare för den bästa 3D-modellering programvarupaket som marknaden har att erbjuda…

Den bästa 3D modellering programvara

Maya

Vår plockning av de bästa 3D-modellering programvara för proffs.

Kostnad: 2040kr/ månad | Prismodellen: prenumeration | OS: Fönster 7 & 10; Apple Mac OS X 10.11.x & 10.12; Red Hat Enterprise Linux 6,5 & 7.2; CentOS 6.5 & 7,2 otroligt kraftfull High-end verktygsuppsättning dyrt och svårt att lära sig be någon 3D artist att nämna de bästa 3D modellering programvara, och de flesta kommer att välja Autodesk Maya. Används av många ledande VFX och animation studios, inklusive Pixar, Maya’s robust uppsättning modelleringsverktyg är oöverträffad.

Det är ett allvarligt imponerande och kraftfulla bit av kit, vilket betyder att det är också en av de mest komplexa och svåra att lära. Och det kommer med en ganska rejäl prislapp, alltför. Dock för dem som har tid, skicklighet och tålamod att master Maya, det är den bästa 3D modellering programvara runt och det är värt vartenda öre.

Vill du komma igång med Maya? Vårt urval av mäktiga Maya tutorials hjälper dig att ta ett steg i rätt riktning.

Houdini

A fantastik processuella programvara verktyg – och det finns en gratis version också.

Kostnad: från 19950kr | Prismodellen: licens | OS: Windows 7 SP1 64-bitars eller senare; 64-bitars Intel-baserad Mac med OSX 10.10.2 och högre branschledande programvara gratis versionen tillgänglig att finslipa färdigheter kompatibel med många plugins på dyr sida branta inlärningskurvan som Maya, Houdini av SideFX används ofta inom visuella effekter för att skapa Visa stoppanordningen 3D konst och effekter. Dess nod processuella synsätt ger digitala konstnärer med en oöverträffad nivå av makt, flexibilitet och kontroll.

Men dess komplexitet innebär också det kan vara knepigt att komma tillrätta med. Men som allt, träning ger färdighet och dedikation till denna imponerande programvara kommer säkerligen ge utdelning.

SideFX erbjuder också Houdini lärling, en fri version av Houdini FX, som kan användas av studenter, konstnärer och amatörer för att skapa personliga icke-kommersiella projekt. Gratisversionen ger tillgång till alla funktioner i den prisbelönta Houdini FX att utveckla dina kunskaper och arbeta med personliga projekt.

Cinema

4D lysande 3D modellering programvara för nybörjare och proffs.

Kostnad: från 8100kr | Prismodellen: licens | OS: Windows 7 SP1 64-bitars eller senare; macOS 10.11.6 eller 10.12.4+ med 4 GB RAM (8 GB rekommenderas) grunt inlärningskurva kortsiktiga licenser tillgängliga permanenta licenserna dyrt om du jobbar för en karriär i 3D och har lite pengar bakom dig, då bör du överväga att investera i maxons Cinema 4D.

Det är en professionell, komplex mjukvara, som du kan skapa vissa Visa stoppanordningen arbete – och det är också appen med minsta inlärningskurvan.

Annonseringen perfekt för att skapa rörlig grafik, Cinema 4D ståtar med fantastiska interaktion med Adobe After Effects. Och det finns en helt enorm bibliotek av instruktionsfilmer online – inklusive vår lista över lysande Cinema 4D tutorials – som hjälper dig gå från nybörjare till pro på nolltid. Användarvänliga program gå, hittar du inte en bättre bit av 3d-modellering program för nybörjare.

Permanenta licenser för denna programvara inte är billig, så se till att du dra nytta av alternativet prova-innan-du-köper, vilket ger dig 42 dagar att experimentera gratis. Maxon erbjuder också kortfristiga och student licenser till en lägre kostnad.

Blender

Denna 3D modellering programvara med öppen källkod har professionella funktioner.

Kostnad: Gratis | OS: Windowsvista och ovan; Mac OSX 10.6 och ovan; Linux gratis och massor av stöd som finns imponerande modellering verktygsuppsättning leveransform om du efter några gratis 3D-modellering programvara, du kommer inte hitta bättre än Blender. Programmet öppen källkod har funnits under en lång tid nu, och därefter har en armé av mycket engagerade artister, lärare och entusiaster bakom dess fortsatta utveckling. Och pojke, för ett projekt med öppen källkod, har de skapat något speciellt.

Blender ståtar med en imponerande 3D modellering verktygsuppsättning och anses vara ett fullständigt alternativ till betald modellering program. Som sagt, det är lite icke-standard – så om du tänker uppgradera till dyrare programvara ansträngningar vid något tillfälle, du kan möta en brant inlärningskurva.

Men det är en lysande utgångspunkt för att kontrollera huruvida 3D flyter din båt (vi har en mängd fantastiska Blender tutorials att komma igång med någon annanstans på webbplatsen). Och det är kapabel att producera bilder och animeringar som är i paritet med bara om någon annan 3D modellering programvara på marknaden.

Modo

A kraftfull och flexibel 3D modellering, texturering och rendering verktygsuppsättning.

Kostnad: från 490kr. Prismodellen: prenumeration eller licens | OS: Mac OS X 10.10.x, 10.11.x och 10.12.x; Windows 7, Windows 8 och Windows 10 (endast 64-bitars); Linux 64-bitars operativsystem (RHEL 6,8 + & CentOS 7 +) Full skapande av digitalt innehåll ansökan utökad modellering verktygsuppsättning lättare att lära än andra mer komplicerade appar arbeta med stora scener kan vara knepigt Dynamics och simuleringsverktyg behöver arbeta The Foundry Modo – en kraftfull och flexibel 3D-modellering, texturering och rendering verktygsuppsättning – har blivit en favorit bland digitala konstnärer i några år. Verktyg har varit väl genomtänkt och genomfört, vilket gör den mycket användarvänlig. Lägga till att en riktigt bra rendering system och det är lättare att se varför så många gynna det.

Det är klart utvecklingsteamet på The Foundry har arbetat för att göra Modo verkligen intuitiv, och hög kvalitet gör skapas enkelt med minimal ansträngning. Det har inte alla high-end dynamiken och simuleringsverktyg som du kan hitta ett program som Maya, men Modo håller den egna när det gäller att skapa Visa stoppanordningen 3D konstverk, producera lika bra en 3D-renderingar som alla andra paket som för närvarande finns tillgängliga.

Autodesk 3ds Max

Våra plocka: den bästa 3D modellering alternativ för Windows-användare kostnad: 2040kr/månad | Prismodellen: prenumeration | OS: Microsoft Windows 7 (SP1), Windows 8, Windows 8.1 och Windows 10 Professional operativa system Robust verktygslåda lättare att lära än Maya nr stöd för Mac OS 3ds Max är Autodesks endast PC-professionell 3D grafik datorprogram. Lik sin syster programvaran Maya, 3ds Max ståtar med en mycket robust verktygsuppsättning för 3D-modellering. Dock tack vare ett enormt bibliotek av olika modifierare bearbeta 3ds Max kan göra modellering lite lättare för nya eller mellanliggande 3D-konstnärer.

Det gäller en betydande kostnad, men studenterna kan få programvaran gratis och en prov version är också tillgänglig i 30 dagar.

ZBrush

Förstklassiga 3D scuplting programvara som är särskilt bra för 3D utskrifter.

Kostnad: 7950kr | Prismodellen: licens | OS: 64-bitars utgåvor av Windows Vista eller nyare; Mac OSX: 10.8 eller ovanför högkvalitativa 3D tryckta modeller svårt att lära sig dyra mest 3D-modellering programvara är lämplig för 3D utskrift – så länge du kan exportera geometri, du är bra att gå. Men vissa program lämpar sig för 3D utskrift bättre än andra.

ZBrush, till exempel, är ett populärt val bland konstnärer vill 3D-print vinyl leksaker och actionfigurer. Så om du är bekant med ZBrush verktygen, skulle vi rekommendera att använda denna 3D-modellering programvara för 3D-utskrifter.

Om inte, de andra 3D-modellering program markerade i denna lista är också mycket kapabel att producera kvalitet 3D utskrifter, så håll dig till vad du vet.